Just Prepare To Be Surprised

Stockholm, 4 - 5 maj 2019

Sveriges största och mest prestigefyllda lagtävling är tillbaka! Sweden Throwdown har snabbt etablerat sig som en av de främsta lagtävlingarna i Europa och för att utveckla tävlingen ytterligare så kommer 2019 års Sweden Throwdown att gå i Skandinaviens huvudstad Stockholm! Under två fullmatade dagar så kommer du och dina vänner får göra upp som segern i event som saknar motstycken in Funktionell Fitness / CrossFit. Som vanligt så går lördagens 10 bästa lag vidare till en egen RX-klass på söndagen, och som vanligt lovar vi att bjuda dessa lag på en överraskning!. Samla ihop ditt lag och anmäl dig nu!

OBS! Det räcker med att en person anmäler laget dvs ni behöver inte ha alla fyra lagmedlemmar klara vid anmälan! Alla lag kör alla event under två dagar. OBS! 

Alla lag tävlar i samma klass på lördagen. På söndagen kör de 10 bästa lagen i RX.

Klasser

Öppen klass för alla där eventen håller en Intermediate-nivå och är skapta för att testa erat lags styrkor och svagheter. De tio bästa lagen kommer till söndagen placeras i en egen RX-klass medan de övriga fortsätter på Intermediate-nivå. Varje lag ska bestå av två herrar och två damer men ni behöver inte ha alla fyra lagmedlemmar klara vid anmälan av laget.

Samma event, samma vikter och samma utmaningar men ni tävlar mot andra i samma ålder som er. Kravet för att anmäla ett lag till masterklassen är att sammanlagda åldern på lagmedlemmarna ska uppnå till minst 150 år under 2019, eller att samtliga lagmedlemmar blir/är 35 år under året. Varje lag ska bestå av två herrar och två damer men ni behöver inte ha alla fyra lagmedlemmar klara vid anmälan av laget.

Solnahallen

Solnahallen har en kapacitet på 3000 personer med läktare på varsin sida, och vi räknar med fullsatt! Hela A och B-hallen kommer nyttjas till tävlingsområde medan utställare och uppvärmningsytor kommer att finnas i Hall C. Det gör att vi kan erbjuda en arena och ett uppvärmingsområde som saknar motstycke utan att göra avkall på publikens möjlighet att följa tävlingen! 

Hitta hit »

Nivå på tävlingen

INTERMEDIATE

Vi förväntar oss att du hanterar de flesta rörelser med stång, hantlar, kettlebells etc. Vikterna är även i Intermedieate-klassen reducerade jämfört med RX. I intermediate hanterar du flertal gymnastiska övningar.

Ej unbroken handstand walk / ej ring muscle ups / ej legless rope climb

RX
Du hanterar samtliga övningar med all tänkbar utrustning och behärskar alla gymnastiska moment. Be prepared for anything and everything!

close

 
Grymt rolig och bra styrd arrangerad tävling med utmanande och bra events. Kul att få tävla i lag där eventen verkligen utmanar laget som helhet.  
 
 
– Cristian Carrasco, Athlete

 

Vi finns i Sociala Medier

Det som inte syns - finns inte

Det är redan 56 (!) lag anmälda till 2019 års upplaga av Sweden Throwdown. Den 4-5 maj smäller det i Stockholm och alla lag kör ...
Ne, vi skojjar inte! Det finns bara 5 lagplatser kvar till klassen: Team om 4:a personer - Master Intermediate / RX
Så är ni ett ...
På torsdag 20:00 öppnar vi upp anmälan för Sweden Throwdown 2019 som kommer gå i Stockholm den 4-5 maj!
#swedenthrowdown #crossfit #throwdown #throwdowns #throwdowevents #crossfitgirls ...
Den 25:oktober öppnar anmälan till Sveriges största lagtävling, och som vanligt planerar vi ett helt galet Event X för de 10 bästa lagen men är ...
Mer ormar utlovas!
Är du sugen på att tävla mera så kolla in Gothia Prana Throwdown. Team och Indiviudellt. Link in bio!
#swedenthrowdown #crossfit #throwdown ...

Load More

Kontakta oss

Vi älskar att prata med er

170Days
7Hours
54Mins
38Secs

kvar till Sweden Throwdown.