The biggest team competition in Europe

Halmstad, 15 - 17 april 2022!

Nyhet – Sweden Throwdown kommer 2020 att pågå under tre dagar. Varje lag består av 4 – 6 medlemmar (dock minst 2 och max 3 av varje kön) Det är bara 4:a atleter med och kör i varje workout. Det gör det möjligt för er att tänka taktiskt när ni sätter ihop erat lag. 

Under tre fullmatade dagar så kommer du och dina vänner får göra upp som segern i event som saknar motstycken in Funktionell Fitness. Som vanligt så går fredagens och lördagens 10 bästa lag vidare till en egen RX-klass på söndagen, och som vanligt lovar vi att bjuda dessa lag på en överraskning!. Samla ihop ditt lag och anmäl dig nu!

OBS! Det räcker med att en person anmäler laget d.v.s. ni behöver inte ha alla lagmedlemmar klara vid anmälan! Kostnaden är 5700 sek / lag (d.v.s. 950 sek / atlet om ni är 6 i laget) som betalas vid anmälan av laget. Alla lag kör alla event under tre dagar. Sista dagen att ljustera lagnamet är 17 mars 2022. 

Öppen klass för alla där eventen håller en Intermediate-nivå och är skapta för att testa erat lags styrkor och svagheter. De tio bästa lagen kommer till söndagen placeras i en egen RX-klass medan de övriga fortsätter på Intermediate-nivå. Varje lag ska bestå av minst 2 herrar och 2 damer men ni får alltså ha 2 reserver (1 av varje kön). Ni behöver inte ha alla lagmedlemmar klara vid anmälan av laget. Dock är inte samtliga 6 atleter med och kör i varje workout. Det gör det möjligt för er att tänka taktiskt när ni sätter ihop erat lag. Kostnaden är 950 kr / atlet som betalas när laget anmäls. 

*Masters erbjuds att tävla i samma events och få samma utmaningar som Intermediate-klassen men att få tävla mot andra i samma ålder. Kravet är att samtliga atleter i laget ska vara fyllda minst 30 år under 2020 samt att lagets sammanlagda ålder uppgår till 210 år. 

I tävlingavgiften ingår också:
* Give aways 
* Goodiebag från Svenskt Kosttillskott 

Huvudpartners

Preliminärt tidschema

Fredag (preliminärt tidsschema)

17:00 Samling för atleter = Info + Brief. Obligatoriskt för samtliga atleter.
17:30 Heat 1 start
22:00 Avslut dag 1

Lördag:

08:00 Samling för atleter = Info + Brief. Obligatoriskt för samtliga atleter.
09:00 Heat 1 start
20:00 Avslut dag 2

Söndag

08:00 Samling för atleter = Info + Brief. Obligatoriskt för samtliga atleter.
09:00 Heat 1 start 17:30 Prisutdelning 18:00 Avslut


Observera att samtliga nedan tider är cirkatider och kan komma att ändras. Fullständiga heat-listor och schema kommer släppas först dagarna innan tävling. 

Workouts, heatlistor och kval till RX
Samtliga 100 lag (ca 70 Open age + 30 Masters) kommer genomföra samma sex workouts (fredag & lördag) som är designade för att fungera som ett kval inför söndagen. Till söndagen fördelas lagen till två olika nivåer. De 10 bästa lagen (oavsett open age eller master) får under söndagen köra RX.

Ytterligare 3 workouts körs på söndagen av alla lag (RX har ett extra event i ”Event X”) och det blir ingen final. Tid för prisutdelning är planerad till ca. 17.30

Alla workouts kommer att släppas på kvällen innnan tävling. Det blir mycket ”klassiska moment” med inslag av unika galenskaper i sann Throwdown Events-anda. Just prepare to be surprised… 

Heatlistor släpps under fredagen. Det då vi vill optimera tidsschemat efter att alla lag har registrerat sig. 

Dusch / Omklädningsrum
Då vi är på en sportarena så finns alla bekvämligheter tillgänliga. Lämna inga värdeskaer i omklädningsrumet.

Utrustning
Ta med sedvanlig utrustning för alla tänkbara moment som kan dyka upp i en tävling. Egna hopprep tas med.

Nivå på tävlingen

Intermediate

Vi förväntar oss att du hanterar de flesta rörelser med stång, hantlar, kettlebells etc. Vikterna är även i Intermediate-klassen reducerade jämfört med RX. I intermediate hanterar du flertal gymnastiska övningar.

Ej unbroken handstand walk / ej ring muscle ups / ej legless rope climb

RX

Du hanterar samtliga övningar med all tänkbar utrustning och behärskar alla gymnastiska moment. Be prepared for anything and everything!

 

close

 
Grymt rolig och bra styrd arrangerad tävling med utmanande och bra events. Kul att få tävla i lag där eventen verkligen utmanar laget som helhet.  
 
 
– Cristian Carrasco, Athlete

 

201Days
21Hours
22Mins
21Secs