Fun In The Sun

TanumStrand, Grebbestad.

Äntligen är vi tillbaka och med oss också allas favorittävling Summer Throwdown! Vikter kastas och personliga rekord sätts när atleter från hela Norden tar över hela sommarparadiset TanumStrand! Ryser du? Läs vidare!

Du kommer tillsammans med två vänner att ta dig an minst fem grymma välanpassade events. Givetvis med en del överraskningar. ? Ni kommer tillsammans med övriga atleter att njuta av äkta västkustmiljö – med allt vad det innebär!

100 mixade lag om tre atleter kommer att tävla, kämpa skratta, njuta och bo på samma ställe! På lördagkväll så erbjuds ni att få vara med på after workout* och ladda med grym mat och sällskap inför dag två! Prisvärt boende kommer att erbjuda av https://www.tanumstrand.se/

* Om vid tidpunkt gällande restriktioner tillåter det. 

OBS! Det räcker med att en person anmäler laget dvs ni behöver inte ha alla tre lagmedlemmar klara vid anmälan! Alla lag kör alla event under två dagar. OBS! 

Öppen klass för alla där eventen håller en Intermediate-nivå och är skapta för att testa erat lags styrkor och svagheter. Ni behvöer inte ha alla tre lagmedlemmar klara när ni registrerar laget. 

* För att anmäla sig i masterklassen ska alla i laget vara fyllda 35 år (tävlingsåret) eller att lagets totala ålder överstiger 105 år. 

Varje lag ska bestå av antigen två killar och 1 tjej eller 2 tjejjer och 1 kille och ni behöver inte ha alla tre lagmedlemmar klara vid anmälan av laget.

 

TanumStrand

TanumStrand är en av Bohusläns största hotell- och konferensanläggningar med 160 rum, 99 stugor och egen gästhamn. Hotellet, som är öppet året runt, ligger alldeles vid Skagerraks strandkant, och kan ta emot upp till 1000 gäster för övernattning, middag, möten och aktiviteter.

Boka ditt Summer Throwdown-boende-paket här »

Inregistrering
Inregistrering av laget inför tävlingen kommer att ske online via ActivePerfection. Möjligheten att registrera laget öppnar på söndagen innan tävling och stänger på torsdagen (2:a september) klockan 12:00. Lag som ej registrerat ditt deltagande under denna period kommer att betraktas som att de ej ska delta i Summer

Preliminärt tidschema

Nedan har du tider för helgen. Observera att dessa är preliminära och kan komma att ändras, så se till att följa Summer Throwdown på Facebook för att alltid ha tillgång till senaste infon.

Lördag
12.00: Briefing för samtliga atleter (inne i idrottshallen)
 
Söndag: (preliminärt)
17:00: Avslut

Observera att samtliga tider är cirkatider och kan komma att ändras. Fullständiga heat-listor och schema kommer släppas först dagarna innan tävling. 

Nivå på tävlingen

Intermediate

Vi förväntar oss att du hanterar de flesta rörelser med stång, hantlar, kettlebells etc.  Vikterna är även i Intermedieate-klassen reducerade jämfört med RX. I intermediate hanterar du flertal gymnastiska övningar.

Ej handstand walk / ej ring muscle ups / ej legless rope climb

Läs mer här: throwdownevents.se/competition-standards/

Tänk på att nivån ska på denna tävling ses som riktlinjer. Känner du att du är lite “sämre”… kör ändå och du som anser dig vara fulländad “RX-atlet” är också välkommen att delta i Summer Throwdown dock så kommer vi se till lagets totala kapacitet och förbehåller oss rätten att diskvalificera lag innan start som vi anser håller för hög kvalitet.

close

 
Grymt rolig och välarrangerad tävling med utmanande event! Dock så kunde löpningen med bår varit jobbigare. 
 
 
– Tommy Järvinen, Athlete

 

Huvudpartners

kvar till Summer Throwdown.