Competition standards

Nedan kan du läsa dig till vilken nivå som passar dig bäst att tävla i.

Var ärlig mot dig själv, mot oss som arrangör samt mot dina medtävlande och tänk på att det är på tävling du presterar som bäst. Anmäler du dig i en för låg klass blir det varken kul eller utmanade för dig och således försvinner hela charmen med att tävla.

Vi definierar de olika nivåerna baserat på hur workoutsen kommer att konstrueras. Vi kommer således inte att ange vikter eller antal repetitioner av olika övningar. Vi reserverar oss dessutom rätten att flytta atleter till den klass vi anser att de hör hemma i, om vi upptäcker det i tid och i mån om plats. Återbetalning sker ej.

Om du är osäker på vilken klass du tillhör så rekomenderar vi att du utmanar dig själv och anmäler dig till den mer avancerade av de klasser du väljer mellan. 

First timer

Aldrig deltagit på tävling utanför boxen.
 Du kan förvänta dig enklare gymnastiska rörelser samt övningar med stång, kettlebells etc där vikterna är kraftigt reducerade jämfört med RX-klassen.

Ej double unders /  ej handstand walk / ej handstand push-ups / ej chest to bar / ej muscle ups / ej rope climbs

Default sample caption tex

Scaled

Endast tävlat fåtal gånger utanför boxen.
 Du kan förvänta dig enklare gymnastiska rörelser samt övningar med stång, kettlebells etc där vikterna är kraftigt reducerade jämfört med RX-klassen.

Ej double unders / ej handstand walk / ej handstand push-ups / ej chest to bar / ej muscle ups / ej rope climb

Intermediate

Vi förväntar oss att du hanterar de flesta rörelser med stång, hantlar, kettlebells etc.  Vikterna är även i intermediate-klassen reducerade jämfört med RX. I intermediate hanterar du flertal gymnastiska övningar.

Ej unbroken handstand walk / ej ring muscle ups / ej legless rope climb

RX

Du hanterar samtliga övningar med all tänkbar utrustning och behärskar alla gymnastiska moment. Be prepared for anything and everything!

RX - PRO

Du har tävlat eller siktar på att tävla på Regionals / Games.
 I den här kategorin bjuder vi in atleter, dvs klassen är ej “öppen”.